Scrum Master


Bouwen aan slimme, snelle teams!

Wil jij zelf ervaren worden op het gebied van Agile? Dat kan! Agilesucces biedt je trainingen aan op verschillende levels: Agile Awareness, Scrum Master, Scrum Product Owner, DevOps, Kanban, Masterclass Agile en Powertraining Excel.

Onze Agile trainingen: direct toepasbaar topniveau

Een Agile-opleiding volgen bij Agilesucces betekent: leren van toptrainers die een enorme ervaring hebben met Agile in uiteenlopende branches. Elke training is toegespitst op de praktijk en direct toepasbaar. Het effect van leren gaat direct in!

Waardevermeerdering

Met Agile werken realiseer je waardevermeerdering. Voor je organisatie én voor jou persoonlijk! Met jouw nieuwe expertise draag je bij aan wendbare teams en krachtige, snelle resultaten. Zo krijg je Agile stevig geworteld in je DNA!

Het Scrum-framework

Een van de bekendste methodieken ter ondersteuning van Agile werken is Scrum. Binnen de Scrum-methodiek werken teams in korte cycli naar de oplevering van een (deel)product toe. Het werken in korte cycli is erop gericht de time-to-market van een product significant te versnellen. Daarbij groeien teams gaandeweg in volwassenheid en sturen ze steeds meer op eigen verantwoordelijkheid. Twee belangrijke rollen in dit Scrum-framework zijn die van de Scrum Product Owner en de Scrum Master.

Verschillende rollen

In de Scrum-benadering bestaan dus verschillende rollen. De Scrum Master is daarbij de faciliteerder, docent en coach voor het ontwikkelteam. Heb jij de rol van Scrum Master, dan bewaak je de implementatie van het Agile Manifesto en stimuleer je de samenwerking tussen het Scrum Team en Scrum Product Owner. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het Sprint Backlog, neemt hindernissen (impediments) weg, organiseert de dagelijkse meetings (daily stand-up), de Sprint review en het Retrospective. Je draagt eraan bij dat Scrum Team meer waarde kan toevoegen en helpt het team met de ontwikkeling van skills.

Zo komt het team uiteindelijk succesvol aan het einde van de vastgestelde sprint en is de oplevering van het (deel)product een feit. Na een evaluatie van deze sprint (de Sprint Review) wordt er vastgesteld wat de volgende sprint moet zijn en welke elementen van de Product Backlog daarbij horen. Voor een nog beter procesverloop bij de volgende sprint houdt het team intern een 'Retrospective' om te bepalen welke ervaringen uit de voorgaande sprint kunnen leiden tot verbetering.

Opleiding Scrum Master

De rol van de Scrum Master is essentieel bij de toepassing van de Agile-filosofie. Als Scrum Master vervul je verschillende taken, afhankelijk van de fase waarin je team zich bevindt. Voorop staat dat je dienstverlenend bent aan je Scrum Team, de Product Owner en uiteindelijk dus aan de Business Owner en andere stakeholders. 

Docent en faciliteerder

Is je team nog niet echt thuis in de principes van Agile, dan ben je als Scrum Master vooral een docent, een leraar en faciliteerder. Vanuit je eigen ervaring maak je je team enthousiast en zorg je dat er inzicht ontstaat in de voordelen van Agile werken. Je brengt door herhaling een betere en snellere werkwijze in, die grondig aanslaat en zich nestelt in de beweeglijke benadering van processen.

Coach en aanjager

Daarna ontwikkel jij je in de rol van coach. Je stelt duidelijke vragen, of nog beter: je stimuleert je team om zelf met slimme vragen te komen. Je vertelt je team niet wat ze moeten doen, maar bent een aanjager van autonome dynamiek en resultaat. Je helpt je team om het beste uit zichzelf te halen.

Meer over deze training

Na deze training ontvang je een deelnamecertificaat en ben je klaar voor het examen Professional Scrum Master I. Dit kun je afleggen via Scrum.orgDe kosten hiervoor zijn niet inbegrepen.

TIP: Nog meer effect van je theoretische boost? Kies dan aanvullend voor de Masterclass Agile door onze specialisten bij de implementatie van je ScrumMaster expertise! (optioneel)

Meer weten over de Agile trainingen van Agilesucces.nl? Neem direct contact op of maak een afspraak.


Stuur ons je gegevens en eventuele vragen en we nemen zo snel mogelijk contact op!

*verplicht