Scrum Product Owner


Bouwen aan slimme, snelle teams!

Wil jij zelf ervaren worden op het gebied van Agile? Dat kan! Agilesucces biedt je trainingen aan op verschillende levels, zoals Agile Awareness, Scrum Master, Scrum Product Owner, DevOps, Kanban en Powertraining Excel. Daarnaast bieden we diverse masterclasses, zoals de Masterclass Agile.

Onze Agile trainingen: direct toepasbaar topniveau

Een Agile-opleiding volgen bij Agilesucces betekent: leren van toptrainers die een enorme ervaring hebben met Agile in uiteenlopende branches. Elke training is toegespitst op de praktijk en direct toepasbaar. Het effect van leren gaat direct in!

Waardevermeerdering

Met Agile werken realiseer je waardevermeerdering. Voor je organisatie én voor jou persoonlijk! Met jouw nieuwe expertise draag je bij aan wendbare teams en krachtige, snelle resultaten. Zo krijg je Agile stevig geworteld in je DNA!

Het Scrum-framework

Een van de bekendste methodieken ter ondersteuning van Agile werken is Scrum. Binnen de Scrum-methodiek werken teams in korte cycli naar de oplevering van een (deel)product toe (minimum viable product). Het werken in korte cycli is erop gericht de time-to-market van een product significant te versnellen. Daarbij groeien teams gaandeweg in volwassenheid en sturen ze steeds meer op eigen verantwoordelijkheid. Twee belangrijke rollen in dit Scrum-framework zijn die van de Scrum Product Owner en de Scrum Master

Rollen

Allereerst is er de Product Owner, die in het team de schakel vormt tussen de stakeholders, onder wie de Business Owner (de in- of externe klant/opdrachtgever), en het Scrum Team. Deze Product Owner stelt namens de Business Owner het zogeheten Product Backlog samen: dit kun je simpel omschrijven als het geheel van functionele en technische wensen van wat het product moet bevatten.

Vervolgens stelt de Product Owner vast welke prioriteiten er gelden. Het team bepaalt hoe de wensen omgezet worden in een werkend product en stelt vast welke wensen in de komende sprint (1 tot 4 weken) uitgewerkt gaan worden tot een werkend deelproduct. Deze geselecteerde wensen komen in het Sprint Backlog.

Dan is het tijd om te sprinten. De Scrum Master zorgt ervoor dat het Scrum Team optimaal kan presteren; hij/zij begeleidt het proces, plant de korte dagelijkse meetings (daily stand-up) en neemt eventuele belemmeringen weg die de flow van het team kunnen hinderen. Zo komt het team uiteindelijk succesvol aan het einde van de sprint en de oplevering van het (deel)product. Na een evaluatie van deze sprint (de Sprint Review) wordt er vastgesteld wat de volgende sprint moet zijn en welke elementen van de Product Backlog daarbij horen. Voor een nog beter procesverloop bij de volgende sprint houdt het team intern een 'Retrospective' om te bepalen welke ervaringen uit de voorgaande sprint kunnen leiden tot verbetering.

Opleiding Scrum Product Owner

In deze training gaan we in op de rol van de Product Owner. Uiteraard leer je om te beginnen alles over het Agile Manifesto, het Scrum Framework, de rol en taken van de Product Owner en prioritering. Verder kom je te weten hoe je een Product Backlog opstelt, hoe je een burn-down chart toepast, en wat een planning poker game is. Bovendien gaan we in op de rol van de Product Owner als vertegenwoordiger van de klant (Business Owner) binnen het Scrum Team. Dit is een essentiële rol, want optimalisatie van het resultaat voor de klant staat bovenaan. Je bent dus de communicatieschakel tussen enerzijds de Business Owner en andere stakeholders, en anderzijds het Scrum Team, waarvan de Scrum Master de aanjager en faciliteerder is. In deze tweedaagse training leer je hoe je deze rol het beste invult en welke tools je daarbij ten dienste staan, zoals stakeholder management, backlog refinement, sprint planning en sprint reviews.

Meer over deze training

Na deze training ontvang je een deelnamecertificaat ben je klaar voor het examen Professional Scrum Product Owner I. Dit kun je afleggen via Scrum.orgDe kosten hiervoor zijn niet inbegrepen.

TIP: Nog meer effect van je theoretische boost? Kies dan aanvullend voor de Masterclass Agile door onze specialisten bij de implementatie van je Scrum Product Owner expertise! (optioneel)

Meer weten over de Agile trainingen van Agilesucces.nl? Neem direct contact op of maak een afspraak.


Stuur ons je gegevens en eventuele vragen en we nemen zo snel mogelijk contact op!

*verplicht